De Opkoopbescherming

Maart 2022

Door de nieuwe woningwet, welke 1 Januari 2022 actief is geworden, is het mogelijk geworden voor gemeentes om een opkoopbescherming in te stellen voor de gehele gemeente of voor delen hiervan. De gemeente Groningen heeft gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De opkoopbescherming zal vanaf 1 maart actief worden in de gehele gemeente, behalve in de voormalige gemeente Ten Boer.

Lees verder

Wat is vastgoedbeheer?

Februari 2020

Voor veel mensen lijkt vastgoedbeheer een zakelijke dienst, echter is vastgoedbeheer voor particulieren ook heel interessant. Stel, u heeft uw eigen beleggingspand of woning. Maar u verblijft in het buitenland of u heeft zelf niet de kennis of tijd om het vastgoed te beheren en er het meeste uit te halen.

Lees verder

Huurverhogingen

November 2019

Het gebeurt in de praktijk erg vaak dat verhuurders huurverhogingen mislopen omdat ze niet op de hoogte zijn van de regelgeving hiervan. Daarom wordt er in deze blog uitgelegd welke mogelijkheden de verhuurder heeft ten opzichte van huurverhogingen. Het is belangrijk om te weten dat er op het gebied van huurverhogingen onderscheidt gemaakt wordt tussen zelfstandige en niet zelfstandige woonruimtes. Ook is het belangrijk om te weten of het gaat om een sociale huurwoning of om een vrije sector huurwoning.

Lees verder

Huis voor studerend kind kopen

September 2019

Het vinden van een studentenkamer voor uw kind wordt steeds moeilijker, er is meer vraag dan aanbod. Er zijn meerdere opties om uw studerend kind te helpen aan een woning. Door een lening te verstrekken, schenking of borg staan bij een hypotheek. Naast de huidige situatie dat het moeilijk is om een kamer of starterswoning te vinden, verdient u momenteel nauwelijks op uw spaargeld en is de hypotheekrente laag. Dit maakt het investeren in een beleggingsobject erg interessant, dus wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Lees verder

Verhuurdersvergunning Groningen

Juni 2019

Vanaf 1 januari 2019 hebben verhuurders van kamers en/of appartementen aan studenten een verhuurdersvergunning nodig. Dit geldt eveneens voor bureaus die bemiddelen in woonruimte voor studenten. Deze vergunning is vanaf 1 januari 2019 verplicht. Zonder deze vergunning mag een woningeigenaar geen kamers en/of appartementen verhuren aan studenten.

Lees verder

Overdrachtsbelasting

Mei 2019

Wanneer betaal ik overdrachtsbelasting?

Lees verder

Valkuilen vereniging van eigenaren

Mei 2019

Bent u van plan te gaan investeren in beleggingsvastgoed? Wanneer het gebouw is opgesplitst in appartementsrechten, is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE) die zorgt voor het onderhoud en het beheer van het gehele complex. Het is belangrijk om te weten dat zodra u een appartement koopt, u van rechtswege lid bent van de overkoepelende VvE. Een inactieve VvE kan u geld kosten, het is dus van belang dat u goed kijkt naar de gezondheid van de VvE, voordat u een appartementsrecht koopt.

Lees verder

Tijdelijk huurcontract onzelfstandige woonruimte

April 2019

Vanaf 1 juli 2016 is voor onzelfstandige woningen (kamers) een tijdelijke huurovereenkomst mogelijk. Een onzelfstandige woonruimte is een woonruimte waarin voorzieningen worden gedeeld met één of meerdere huurders. Hier leggen we uit hoe dit werkt voor zelfstandige woningen.

Lees verder

Tijdelijk huurcontract zelfstandige woonruimte

April 2019

Tijdelijke huurcontracten zelfstandige woningen, hoe werkt dat? Sinds 1 juli 2016 is een nieuwe huurovereenkomst voor korte tijd mogelijk. Hier leggen we uit hoe dit werkt voor zelfstandige woningen.

Lees verder

Hoe huurrendement vastgoedbelegging berekenen?

April 2019

Beleggen in vastgoed is een veilige investering en geeft u een gegarandeerde opbrengst. Door vooraf het rendement op een mogelijke vastgoedbelegging te berekenen, weet u precies wat u kunt verwachten. U wilt natuurlijk vooraf wel weten hoeveel uw vastgoedbelegging oplevert.

Lees verder

Beleggingspand kopen – privé of zakelijk?

April 2019

Wat zijn de verschillen tussen privé en zakelijk? Wanneer u een eigen bedrijf heeft, kunt u een beleggingspand op twee manieren aankopen, namelijk privé of zakelijk. Deze keuze heeft meer gevolgen dan u misschien denkt, en kan bij de Belastingdienst later niet meer worden aangepast. Daarom is het erg belangrijk om deze keuze weloverwogen te maken.

Lees verder

Energie-Index

Maart 2019

Wanneer u als verhuurder het puntenaantal van een zelfstandige woonruimte wilt berekenen, is het van belang om te weten dat de energieprestatie van de woning meetelt. Sinds 2015 bepaalt de Energie-Index de energieprestatie van de woning. Hoe lager de Energie-Index, hoe beter de energieprestatie van de woning is. Een lagere Energie-Index levert dus meer WWS-punten op.

Lees verder

Als eerste op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod beleggingsvastgoed?

Reviews

Bevalt uitstekend

"Allooy Vastgoed heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aankopen van nieuwe objecten. Professionele partij die ik van harte aanbeveel!”

Wouter Cruiming op Google
Goede ervaring

"Uitermate goede ervaring met deze mannen! Top service.”

Pascal de Lang op Google
Professioneel

"Roelof Bleeker en team zijn professioneel, altijd bereikbaar, deskundig, transparant, vertrouwd en eerlijk! Zodra ik vastgoed wil kopen stap ik naar de heer Bleeker.”

Ilhan mansiz op Google
Veel kennis

"Goed advies gekregen van Roelof Bleeker over de aankoop van een beleggingsobject. Ik heb Allooy Vastgoed leren kennen als een vriendelijke en professionele organisatie met veel kennis van de Groningse beleggingsmarkt.”

David Koops op Google
Gepassioneerd

"Roelof Bleeker en personeel zijn gepassioneerd, hebben verstand van zaken, en zetten de klant voorop. Alleen naar lovende woorden voor deze groep. ”

Sebas van Gils op Google